meandbaby

I will write anything that relates to me being a mother to a Down Syndrome Boy, being a weekend wife,as a daughterand as a human being...

Sunday, July 02, 2006

latest...

M A = MA...M A =MA ...MAMA! D jerit...I was busily humming tunes of the songs from the radio while driving..second attempt...M A=MA..M A =MA...MAMA!..then I realised D dah pandai mengeja...oh my god! then slowly I turned off the radio and called his name..'D , apa D ckp tadi..cuba ulang mama nak dengar lagi sekali'..dia dengan bangganya ulang perkataan yg dieja..hatiku dah berbunga-bunga...yahoo! D dah pandai eja...walaupun that is the only word...at least dia dah dapat concept spelling dah syukur Alhamdullilah...
Bila dah sampai rumah...sambil-sambil kemas rumah,again I asked D to spell my name..."D eja nama mama...dia pun ulang..M A =ma..M A =ma..MAMA busuk!! eh dah tambah pulak..and we laughed...pandai pulak dia usik mama dia...
Last night we were at my mother's house...my mother gave him a box of colour pensils for he and his cousins to do some artworks while we the adults busily having our dinner...suddenly D came to us and showed us his artwork...dia dah pandai lukis...although the drawing tak la nampak mcm muka org but still my son can draw a stick man...he can draw the face..he put the eyes,nose and mouth at the right position..he has so much improved since he attended the daily kindergarten...sayang i'm not an internet savvy so tak pandai sangat nak upload gambar...that I could share his artwork here...

Have a good week ahead guys..

7 Comments:

  • At 5:20 AM, Blogger auntylela said…

    Lagu apa mamamama tu?

    Macam boleh singa along aje.

     
  • At 3:43 AM, Blogger Kak Lady said…

    Mama...samalah dengan anak kak lady ni...happy sgt bila dia dah boleh membaca & mengeja...happy sgt kan kalau anak2 kita dah boleh membaca walaupun sikit...

     
  • At 7:19 PM, Blogger Pnut said…

    danish sebaya najmi kan?
    najmi was born 6/3/2001, and danish 13/3 ye??

    sebaya la kan..

    mesti best bila anak kita dah pandai mengeja kan?

     
  • At 7:46 PM, Blogger meandbaby said…

    K Lela- sebenarnya nak cerita yang Danish dah pandai eja mama:-)

    K Lady - memang seronok sangat..tak sangka sebenarnya..entahlah mungkin saya ni terlalu under estimate dia kot..

    Pnut- sebab sebaya la saya suka baca citernajmi..boleh share views..cuma Danish ni special...nak-nak lg kita sesama ITM..tu yg lagi nostalgia tuh..

     
  • At 12:49 AM, Blogger KLMari said…

    That is great !!! Rasa macam nak rakam je kan. Then dengar ulang-ulang kali...Also waiting eagerly for the day when my Dina can call out "mummy" to me. Now tengah seronok tengok dia dah boleh melangkah 3, 4 langkah...She'll turn 2 this October.

     
  • At 7:34 AM, Blogger R2K said…

    : )

     
  • At 4:32 AM, Blogger auntylela said…

    bizi sangat ke sampai tak buat entri baru?
    La...sejak July sampai sekarang!

     

Post a Comment

<< Home